Elérhetőség

Tanulmányi Osztály
Tel.: +381 24 624 401

Dékáni Hivatal
Tel.:+381 24 624 444
Fax: +381 24 624 424

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

 Bővebben...

 

Folyószámlaszám

840-2061666-44

Dokumenti

Üdvözöljük az Újvidéki Egyetem szabadkai székhelyű
Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karának honlapján!

 

Kiadványpályázat

A Liget Műhely Alapítvány pályázatot hirdetett hazai és határon túli könyvtárak, múzeumok, színházak, kulturális és oktatási intézmények, műhelyek, civil szervezetek számára.

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar könyvtára sikeresen vett részt ezen pályázaton, és 117 360 Ft értékben kapta meg az igényelt kiadványokat.

Vinkó Attila 

Könyvadomány - „Könyvtár, ami összeköt”

Az Országgyűlés Hivatala Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága, azon belül pedig az Országgyűlési Könyvtár immár ötödik alkalommal szervezte meg a „Könyvtár, ami összeköt” Kárpát-medencei fiatal magyar könyvtárosok együttműködése elnevezésű ösztöndíjprogramot.

A program öt hete alatt rendkívül színes, szakmailag nagyon hasznos programokat láttak elő a szervezők, ilyen pl. az önálló munkavégzés gyakorlata, hiszen ezáltal volt szerencsém az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum tevékenységének megismerésére, valamint szakmai együttműködés kialakítására. Ennek kapcsán elmondhatjuk, hogy a két intézmény között már kiadványok cseréje is megtörtént.

Huszka Márta

Közlemény Kontra Ferenc leváltása kapcsán

            A vajdasági magyar intézményes felsőoktatási szféra nevében tiltakozásunkat fejezzük ki Kontra Ferenc írónak a Magyar Szó Kilátó c. irodalmi melléklete szerkesztői posztjáról való méltatlan leváltása kapcsán. Kontra Ferenc Márai Sándor- és József Attila-díjas írót Varjú Márta, a Magyar Szó főszerkesztője indoklás nélkül leváltotta.

            Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Kilátó az elmúlt évtizedben határozott szerkesztési koncepcióval volt jelen a vajdasági magyar tudományos és művészeti utánpótlásban, ami a felsőoktatás szempontjából mindannyiunkat érintetté tesz.

            Nemcsak a Magyar Tanszék és a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar tanárai, de hallgatói is rendszeres publikációs lehetőséghez jutottak a Kilátóban.

            A Magyar Tanszék hallgatóinak 2013 óta Címkefelhő címmel, önálló fejléccel állandó rovata van a Kilátóban, ahol kritikákat és esszéket publikálnak, továbbá a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar és a Magyar Tanszék közös Egyetemista esszépályázatának díjazott munkái is itt láttak napvilágot.

            A Kilátó az elmúlt évtizedben következetesen támogatta a fiatal vajdasági egyetemi hallgatók, bölcsészek és művészek autentikus folyóiratait, éveken át segítette a DNS posztalfabetikus kulturális folyó-irat (2004), a Sikoly irodalmi és kulturális folyóirat, a Jelfolyam (2008) on-line művészeti folyóirat alkotóinak kibontakozását, külön oldalakat biztosítva a saját szerkesztésű közös megjelenésekre, ill. teret adva az egyéni szerzői közléseknek is.    

            A vajdasági magyar egyetemi hallgatók több nemzedékének írásai a Kilátóban jelentek meg legelőször nyomtatott formában.
            A melléklet ezt a kultúraformáló tevékenységét a Kilátó-díjjal is nyomatékosította. Magyar szakos egyetemi hallgatókként nyerték el a Kilátó-díjat: Samu János Vilmos , Beke Ottó, Vanger László, Csík Mónika, Jelfolyam folyóirat, Szollár Anna, Döme Szabolcs, Antalovics Péter.

            A fentiek tükrében határozott álláspontunk, hogy Varjú Márta súlyos szakmai és megbocsájthatatlan erkölcsi hibát vétett, ezért követeljük, hogy az illetékesek haladéktalanul bírálják felül Varjú Márta főszerkesztői tevékenységét.

 

                                                Újvidéki Egyetem, Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, Szabadka

                                                                        Újvidéki Egyetem, BTK, Magyar Tanszék, Újvidék

 

Utolsó 30 hír rólunk a médiában

Kiadványainkból...

A magyar nyelv a többnyelvű Vajdaságb...

A magyar nyelv a többnyelvű Vajdaságb...

Author: BEKE Ottó, BENE Annamária, CSÁNYI Erzsébet, Dragana FRANCIŠKOVIĆ, GRABOVÁC Beáta, HORVÁTH FUTÓ Hargita, HÓZSA Éva, ISPÁNOVICS CSAPÓ Julianna, SAMU János, SILLING István

Category: A magyar nyelv a többnyelvű Vajdaságban

A magyar nyelv a többnyelvű Vajdaságb...

A magyar nyelv a többnyelvű Vajdaságb...

Author: BEKE Ottó, BENE Annamária, CSÁNYI Erzsébet, Dragana FRANCIŠKOVIĆ, GRABOVÁC Beáta, HORVÁTH FUTÓ Hargita, HÓZSA Éva, ISPÁNOVICS CSAPÓ Julianna, SAMU János, SILLING István

Category: A magyar nyelv a többnyelvű Vajdaságban

Módszertani közlöny

Módszertani közlöny

Author: Alma ŠKUGOR, Biljana TREBJEŠANIN, Bojan LAZIĆ, BORSOS Éva, BOZSÓKI Anasztázia, DOMBI Alice, Edita BORIĆ, Eva BALAŽEVIĆ, HORÁK Rita, HUSZÁR Elvira, Josip LEPEŠ, KISS Krisztina, MAJOR Lenke, MÁRIÁS Krisztina, Mirela MRĐA, MOLNÁR GÁBOR Andrea, MOLNÁR Milán, PAPP Katalin, PATOCSKAI Mária, PINTÉR KREKITY Valéria, RÓZSA Ramóna, Sanja ŠPANJA, SZA

Category: Módszertani közlönySpeciális keresés

Hallgatóink írásai

eKönyvtár

Elektronikus katalógus

________________ 

Kiadványaink

________________

 Rólunk a médiában

 Virtuális körséta

________________Moodle

________________Évkönyv 

M53

 

 Naptár 

__________

Órarend


Slide Qr Code by Wegemaluch.pl

Admin

Obesity is a respiratory disorder as a result of diseases of the heart and lungs Metabolism, retin buy diabetes, atherosclerosis, hypertension, myocardial infarction, asthma, goiter, and finally develop cancer - the whole complex diseases shadows