Elérhetőség

Tanulmányi Osztály
Tel.: +381 24 624 401

Dékáni Hivatal
Tel.:+381 24 624 444
Fax: +381 24 624 424

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

 Bővebben...

 

Folyószámlaszám

840-2061666-44

Dokumenti

Dozvola za rad:

Dozvola za rad i 
uverenje 2014 o akreditaciji


Godišnji izveštaj:

2012 | 2011 | 2010
2009 | 2008


Samovrednovanje:

Samovrednovanje


Informator:

Informator o radu
UF SU-2014

Informator o radu
UF SU-2013


Informator o upisu:

2012-2013 | 2013-2014


Informacije o nastavnom
kadru i radu fakulteta:

2008 | 2010 | 2011

2012 | 2013


Izveštaji o evaulaciji:

2009-2010

2010-2011-zimski s.

2010-2011-letnji s. 

2011-2012-zimski s.

2011-2012-letnji s.

2012-2013-zimski s.

2012-2013-letnji s.


Planovi rada ustanove:

Dugoročni strategijski
ciljevi

Izveštaj 2009-2010

Plan 2009-2010

Plan 2011

Plan 2012


Ostalo: 1 | 2

Üdvözöljük az Újvidéki Egyetem szabadkai székhelyű
Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karának honlapján!

 

96 gyakorló pedagógus vett részt a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar akkreditált képzésén

Szakmai beszámoló:

Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, Zenta: 2015. június 13.
http://blog.namesztovszkizsolt.com/?p=3171

Nikola Tesla Villamossági és Építőipari Középiskola, Nagybecskerek: 2015. június 20.
http://blog.namesztovszkizsolt.com/?p=3186

Felsőoktatási együttműködés Szabadka és Debrecen között

Közös kutatások megvalósítását és a hallgatói mobilitás kiépítését tűzték ki célul

Együttműködési megállapodást írt alá az Újvidéki Egyetem szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kara, a Debreceni Egyetem Humán Tudományok Doktori Iskolájának Neveléstudományi Programja, valamint a Debreceni Egyetem Felsőoktatási Kutató és Fejlesztő Központja (Cherd-Hungary).

Debrecenben, 2015. június 18-án, a Debreceni Egyetem Humán Tudományok Doktori Iskolájának Neveléstudományi Programja és a Debreceni Egyetem Felsőoktatási Kutató és Fejlesztő Központja (Cherd-Hungary) és az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kara Szabadkáról kölcsönös együttműködési szerződést írt alá a magyar nyelvű oktatás humán erőforrás hátterét adó pedagógusképzés munkájának tudományos, oktatói-kutatói utánpótlás-képzésének támogatása céljából.

Az együttműködési szerződés értelmében közös szakmai, tudományos tudásbázist hoznak létre a köz- és felsőoktatás és a pedagógusképzés terén. Megvitatják a kutatási és fejlesztési problémákat. Olyan kutatói hálózat létesítenek, illetve az intézményi egységekhez köthető kutatóműhelyeket alapítanak, amelyek lehetőséget biztosítanak állandó vagy projektrendszerű nemzetközi közös kutatások lefolytatására. Továbbá kölcsönösen hozzáférhetővé teszik a szakterületek szakirodalmi adatbázisait, elsősorban a saját folyóirat adatbázisok elérésének biztosítása révén. Az intézményekben az aláírt megállapodás szerint közös kutatási és fejlesztési projektek valósulnak meg a jövőben, a kutatások empirikus adataira támaszkodó adatbázisokat hoznak létre, amelyeket folyamatosan frissítenek majd.

A tervek között szerepel még a kutatási eredmények közvetítése a megfelelő szintű döntés-előkészítő és döntéshozó szerveknek, K+F+I megoldási javaslatok megfogalmazása, valamint a kutatások eredményeinek közös publikációkban és konferenciákon való közreadása. A megállapodás magába foglalja a kutatócserét, a közös gyakornoki rendszer feltételeinek kiépítését és a közös kutató-tanári modulok és gyakornoki programok kidolgozását is. Emellett olyan programokat dolgoznak ki, amelyek előmozdíthatják majd a hallgatói mobilitást: részképzéseket, gyakorlatokat működtetnének, közös képzéseket és továbbképzéseket dolgoznának ki, szerveznének és lebonyolítanának le a jövőben.

A szerződés aláírása mellett a Debreceni Egyetemen június 18-án illetve 20-án, Teacher Education in Central and Eastern Europe nemzetközi konferencia keretében előadást tartott dr. Lepes Josip, a tanítóképzés időszerű kérdéseiről, dr. Gábrity Molnár Irén pedig a pedagógusképzés múltjáról és jelenéről Vajdaságban.

Basity Gréta

 

kép2, kép3

Megállapodást kötött az NKE az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karával

Széleskörű együttműködést kötött a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a szabadkai Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kara. Az erről szóló megállapodást hétfőn írta alá Prof. Dr. Patyi András rektor és Doc. dr. Josip Lepes, megbízott dékán.

A két intézmény együttműködése nem előzmények nélküli: tavaly októberben egy külhoni tehetséggondozó program keretében az NKE karainak szakkollégiumai egy négynapos rendezvényen vettek részt az Újvidéki Egyetemen, idén februárban pedig a szabadkai felsőoktatási intézmény delegációja tett látogatást a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

A most megkötött együttműködési megállapodás célja a hazai és határon túli felsőoktatás értékteremtő eredményességének növelése és közös tudományos tevékenység folytatása. A tervek szerint a két intézmény közös kutatásokat végez majd, illetve együttesen szerveznek hazai és nemzetközi tudományos konferenciákat, valamint közös kiadványokat is megjelentetnek. A minél eredményesebb együttműködés azzal is elősegítik, hogy biztosítják könyvtáraik, tudományos adatbázisaik használatát, honlapjaik kölcsönös hozzáférhetőségét.

A megállapodás rögzíti azt is, hogy a felek közösen írhatnak ki, illetve vehetnek részt pályázatokon, valamint igyekeznek tudományos publikációikat egymás folyóirataiban, kiadványaiban megjelentetni.

Szöveg: Szöőr Ádám


Eredeti cikk

 

Utolsó 30 hír rólunk a médiában

Kiadványainkból...

Modern Methodological Aspects = Korszer...

Modern Methodological Aspects = Korszer...

Author: Aleksandar STOJANOVIĆ, Aleksandra TRBOJEVIĆ, Anita PRELAS-KOVAČEVIĆ, Anka JURČEVIĆ LOZANČIĆ, Ante KOLAK, Anđelko PEKO, BAGÁNY (TÖRTELI) Ágnes, BENCÉNÉ FEKETE Andrea, Biljana LUNGULOV, Biljana VUKMANOVIĆ, Bisera JEVTIĆ, Biserka PETROVIĆ-SOČO, BOGNÁR Zsolt, CSAPÓ Mónika, CZÉKUS Géza, DANCS Henrietta, DESZPOT Gabriella, Dragana FRANCIŠKOVIĆ,

Category: International Scientific Conference

Biológia

Biológia

Author: CZÉKUS Géza, HORÁK Rita

Category: Egyetemi tankönyvek

Gyakorlati képzés

Gyakorlati képzés

Author: CZÉKUS Géza

Category: EgyébSpeciális keresés

Hallgatóink írásai

eKönyvtár

Elektronikus katalógus

________________ 

Kiadványaink

________________

 Rólunk a médiában

 Virtuális körséta

________________Moodle

________________Évkönyv 

M53

 

 Naptár 

__________

Órarend


Slide Qr Code by Wegemaluch.pl

Admin

Obesity is a respiratory disorder as a result of diseases of the heart and lungs Metabolism, retin buy diabetes, atherosclerosis, hypertension, myocardial infarction, asthma, goiter, and finally develop cancer - the whole complex diseases shadows